• epot@epot.com.tr
  • 0224 443 44 00

Epot Mühendislik 1980 yılında Bursa’da kurulmuştur. Firmamız, hizmet yelpazesini genişleterek zamanında, kaliteli, güvenli ve sürekli müşteri odaklı olarak hizmetlerini sürdürmektedir.

Son yıllarda güç elektroniği teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte tesislerdeki elektrik enerjisi kalitesindeki  şikayetler de artmaktadır. Bu talepler doğrultusunda firmamız

  • Güç kalitesi ölçümü
  • Harmonik analizi ve teknik raporlanması
  • En uygun harmonik eleme yönteminin projelendirilmesi ve uygulamanın gerçekleştirilmesi
  • Harmonik filtreli kompanzasyon panelleri imalatı ile

Enerji sorunlarınızda çözüm ortaklığı sunmaktadır.


FAALİYET ALANLARIMIZ

Harmonik Analizi ve Güç Kalitesi Ölçümleri

Tesislere büyük oranda zarar verebilen harmonik bozulmaların tespitini yaparak, güç kalitenizin artırılması konusunda yüksek tecrübemizle birlikte, raporlamalar yaparak, çözümler sunmaktayız.

Reaktif Güç Kompanzasyonu

Reaktif güç kompanzasyonun yapılmasıyla enerji kurumlarına ceza ödemeden, tesisinizin ve trafonuzun verimliliği artırabilirsiniz.

Reaktif Güç Kompanzasyonun uygulanmasıyla

  • Dağıtım panolarının besleme kablolarında aşırı yüklenmeden oluşan ısınma ortadan kalkar
  • Aynı kablo üzerinden daha fazla aktif güç çekme olanağı sağlanır

Statik VAr Kompanzasyonu

Devreye ani girip çıkan ve sistemin genelinde büyük güç değişikliğine neden olan yüklerde klasik kompanzasyon tesisatı yavaş kalmakta dolayısıyla hedef cos q’ye ulaşılamamaktadır. Ayrıca sanayide kullanılan PLC’ler, hassas elektronik sistemler ve hız kontrol cihazları klasik kompanzasyon tesisinin kontaktörlerinin anahtarlamasından dolayı oluşan darbeleri absorbe edemezler.

Bu tip durumlarda yüksek anahtarlama frekansı özelliğine sahip ve darbesiz çalışan statik kontaktörlere ihtiyaç vardır. Statik kontaktörlerin hızlı olmalarının yanı sıra başka avantajları da vardır; kondansatörlerin devreye girmesinde oluşan ani şarj akımlarının engellenmesi ve kondansatörlerin devreden darbesiz şekilde çıkartılması gibi. Sistemin herhangi bir dezavantajı yoktur. Statik kontaktör tristör ve ateşleme ünitesinden oluşmaktadır.

Statik kontaktörlü kompanzasyon, kaynak makinaları, punta kaynak makinaları, asansörler ve vinçler gibi devreye giriş çıkış zamanı kısa olan yüklerin bulunduğu tesisler reaktif güç kompanzasyonunun gerçekleştirilmesini sağlar.